Кметът Николай Георгиев откри ДФФ Веселяче 2016

Деветият Детски фолклорен фестивал "Веселяче" бе открит с приветствие от кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев. Предлагаме ви в цялост неговата реч.

"Скъпи участници,

Дами и Господа,

Приятели и гости на Детския фолклорен фестивал "Веселяче" в град Кресна.

"Добре дошли" в нашия малък и слънчев градец, който днес за девети път ще приюти стотици детски усмивки и ще стопли сърцата на почитателите на автентичния български фолклор от всички възрасти. Изпитвам особена гордост да бъда ваш домакин и се надявам, че днес участниците ще покажат най-доброто, на което са способни. Надявам се скъпи участници, че вашите изпълнения да доставят истинска радост на гостите на фестивала, дошли от всички краища на страната.

Тази година нашето "Веселяче" има нова визия, нов имидж и модерен интернет сайт, в който фестивалът ще бъде излъчван в рално време.  Тези наши усилия отразяват нескрит стремеж да издигнем значението и ролята на нашия фестивал, за да можем от следващата година да се радваме на гости не само от България, но и от съедните балкански страни, а защо не и от цяла Европа.

Особено ми е драго да ви информирам, че почетен председател на нашето компетентно жури е доц.Етиен Леви. Едва ли има човек, който да не го познава от малкия екран и затова няма да го представям специално. Надяваме се, че неговото присъствие ще допринесе в още по-голяма степен за празничната атмосфера и ще даде стимул на участниците да покажат най-доброто от себе си.

Малки приятели и гости на Кресна,

След няколко дни е първи юни - Международният ден на детето. Използвам случая в аванс да поздравя всички присъстващи деца с техния празник и чрез тях да изпратя и на техните приятелчета най-сърдечни поздрави и прегръдки от слънчева Кресна. Бъдете все така отдадени на духа и дръзновението. Не скланяйте глава пред трудностите в животът ще ви възнагради пребогато.

И така,

Обявявам деветия Детски фолклорен фестивал "Веселяче" за открит. На добър час на всички участници."