Орлин Горанов е председател на журито на ДФФ Веселяче 2017

В началото на юни 2017 г. за десети пореден път община Кресна ще стане любезен домакин на Детски фолклорен фестивал "Веселяче". Юбилейното издание ще се проведе на 3 (събота) и 4 (неделя) юни 2017 г. в гр.Кресна и за първи път ще предложи редица допълнителни възможности за творческа изява и забавления за участниците от България, гостите от Сърбия, Гърция и Македония и техните връстници и приятели от община Кресна.

Без съмнение, най-голямата изненада е участието на супер звездата на българската естрада Орлин Горанов, който прие с благодарност поканата на организаторите и ще бъде почетен председател на професионалното жури. "С нескрито вълнение очаквам срещата с младите таланти на фестивала и се надявам нашата среща да се превърне в начало на трайно приятелство" - каза Орлин, докато подписваше плаката за "Веселяче" - 2017 г. Разбира се, председателството няма да му попречи да бъде и любезен домакин на фестивалната дискотека, както и да даде автограф или да си направи "селфи" с всеки от участниците и гостите на събитието.

Тази година организаторите от община Кресна и Народно читалище "Култура 1932" са се поучили от опита си и наред с изявите на младите таланти на сцената ще предложат на участниците цял куп допълнителни забавления. За децата са организирани рафтинг-демонстрации, посещения в храм-паметник "Св.Иван Рилски", където се намира единствената в Югозападна България костница на загиналите герои във войните от началото на XX век и разбира се, ЛУНАПАРК. През първия ден на фестивала участниците ще могат да се съревновават или просто да оставят своя следа, като рисуват на асфалт и/или да се срещнат с известния краевед и родолюбец от гр.Кресна, г-н Борис Сандански.

Кулминация на детския празник ще бъде награждаването във втория ден, когато победителите ще могат да оставят подписите си върху специално монтирана плоча в новосъздадената "Фестивална алея" на град Кресна и да засадят дърво - символ на тяхната неувяхваща дружба и приятелство.

Кметът на община Кресна - г-н Николай Георгиев, отправя специална покана към всички любители на автентичния фолклор от област Благоевград и цяла България да гостуват на гр.Кресна в дните на фестивала, за да подкрепят с присъствие младите таланти и да се насладят на неповторимата красота на българските носии, магията на детските гласове и неподражаемите изпълнения на танцовите състави.

На 3 и 4 юни 2017 г. Кресна ще ви предложи уникално преживяване, съчетаващо истинско родолюбие и усещане за тържество на българската култура, фолклорни традиции и обичаи.

Заповядайте !